logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Як вдало вибрати підлогове покриття для кухні?

  • Як вдало вибрати підлогове покриття для кухні? - Зображення

Кухня – це одне з основних місць у домі. Для багатьох це улюблена кімната. Не дивно, що кожен хоче зробити її максимально затишною, атмосферною, стильною та красивою, і водночас практичною та комфортною. Для багатьох стає справжньою проблемою вибрати покриття для підлоги для кухні. Асортименти великі, кожен матеріал має власні переваги. Щось буде більш практичним, як, наприклад, плитка, щось більш красивим, як дерево або ламінат, а щось дешевше, як, наприклад, лінолеум. Що ще можна вибрати, і на чому зупинитися, щоб потім не шкодувати, а щоразу заходячи на кухню радіти та насолоджуватися.

Яким вимогам має відповідати покриття на підлогу до кухні?

На питання, яку підлогу краще зробити на кухні, кожен відповідає по-різному. І все-таки це кімната, де щодня відбувається багато різноманітних процесів. Є великий ризик розлити на підлогу рідину, забруднити її їжею або ненароком випустити з рук ніж, каструлю або інший гострий чи важкий предмет. Саме тому, перш ніж вибрати покриття для підлоги на кухню, рекомендуємо ознайомитися з критеріями, яким воно повинно відповідати:

  • вологостійкість. На кухні є і пара, і вологість, і ризик пролити воду на підлогу. Саме тому вибирайте матеріали, що відштовхують воду;
  • зносостійкість. На кухні ви набагато частіше прибираєте, миєте підлогу, рухаєте по ній стільцями. Необхідно вибирати матеріал з високим класом зносостійкості;
  • міцність. Підлога не повинна "зламатися", якщо на неї ненароком впаде каструля;
  • простота догляду. Вибирайте матеріали, за якими легко доглядати, які не вимагають спеціального догляду або використання будь-якої особливої хімії. Наприклад, від килимового покриття краще відмовитися;
  • дизайн. Яка підлога краще на кухні - це індивідуальне питання, але врахуйте той факт, що підлога повинна гармоніювати з інтер'єрним рішенням. Якщо це сучасний модерн або хай-тек, тоді вибирайте плитку. Для традиційних інтер'єрів підійде дерево, а для лофта можна вибрати камінь.

Крім традиційних плитки, ламіната та лінолеума є й інші варіанти покриття для підлоги. Деякі з них дуже оригінальні.

Які є види підлогових покриттів для кухні?

Пропонуємо розглянути всі види покриття для підлоги в послідовності від найпопулярнішого і за спаданням.

  1. Плитка. Безперечно, це популярний варіант. Яку плитку вибрати на підлогу на кухню кожен вирішує, спираючись на свій смак. Керамічна, фарфорова, з глянсовою або матовою поверхнею, різних кольорів та з різними візерунками – асортимент вражає. Це міцний, красивий та практичний матеріал. Щоправда, є й недоліки: слизькість та холод. Це хороший варіант, якщо в приміщенні є тепла підлога. Щодо слизькості, то вибирайте коефіцієнт не нижче 0,4.
  2. Вініл. Відмінний тип за співвідношенням ціна/якість. Візуально може нагадувати плитку. Кольорів та варіантів дизайну безліч. Матеріал досить довговічний та зносостійкий. Єдине, що категорично не переносить контакт із вогнем та гарячими рідинами. Навіть випущений із рук сірник може безповоротно зіпсувати підлогу. Причому переробляти його потрібно буде повністю
  3. Лінолеум. Багато хто вважає, що це найкраще покриття для кухні. Це недорогий і дуже популярний варіант, який швидко і просто укладається, має високу водостійкість, простий у догляді та довговічний. Є багато декоративних рішень. Можна вибрати лінолеум, який візуально нагадує паркет, натуральне дерево або просто має цікаві візерунки.
  4. Ламінат. Це хороший матеріал, але він дуже боїться води, тому не всі наважуються використати його на кухні.
  5. Паркет. Гарно, довговічно, але трохи дорого. Щоб дошка швидко не втратила вигляд, на кухні слід вибирати товщину мінімум 16-20 мм.
  6. Натуральний камінь. Граніт, вапняк, сланець – все це дуже гарно та естетично. Мінуси ті ж, що і з плиткою – босим ногам буде холодно. Є ще кілька нюансів: м'яке каміння може дряпатися, а ребриста фактура — накопичує бруд.
  7. Бетон. Іноді в супер креативних будинках, особливо якщо власники шанувальники стилю Loft, на кухні підлогу заливають бетоном зі смолою. Це цікаво виглядає і довго служить. Підлога не буде холодною, вона легко чиститься, на ній не помітний бруд. З нюансів – складний процес укладання із необхідністю проводити герметизацію. Процес монтажу дорогий та його важливо провести правильно.

Є ще варіант гума, але він не дуже практичний та має погані відгуки. З часом на такій підлозі все частіше з'являтимуться вм'ятини.

Яке покриття служить найдовше? Більшість експертів одноголосно називають плитку. Вона служить роками й не втрачає свого первісного вигляду. А якщо вибрати якісну плитку, з відмінними характеристиками, то й поготів.

Чи має вінілова підлога захист від вологи? Вініл буває декількох видів: звичайний, вологостійкий та водостійкий. На кухню краще обрати останній.

Яким брендам підлогового покриття віддати перевагу? Тут все залежить від виду покриття. Якщо плитка, то такі бренди як: KOTTO Кераміка, ARCANA, CERSANIT, IMOLA та багато інших. Якщо паркет, то Barlinek, Gaia, Tarkett та інші. Якщо ламінат, Finsa, Kaindl, KRONO ORIGINAL і т.д. Якщо вініл, то BARLINEK, BGP, ROCKO Vinyl.

Купити різноманітні покриття для підлоги від популярних брендів можна в інтернет-магазині “Лео Кераміка”. Ми пропонуємо широкий асортимент товарів за різною вартістю. Всі товари зручно розділені за категоріями, а завдяки фільтрам можна шукати потрібну позицію за ціною, за кольором, брендом, розміром та багатьма іншими параметрами. Наші менеджери завжди допоможуть з вибором та проконсультують з багатьох питань. Можна замовити доставку до будь-якого міста України.

facebook