logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Як вибрати душову кабіну: поради професіоналів + актуальні тренди

  • Як вибрати душову кабіну: поради професіоналів + актуальні тренди - Зображення

Душова кабіна є хорошим рішенням, особливо для невеликих площ. Але не тільки. Особливості, що відрізняють хороше обладнання — це комфорт використання, висока якість та цікавий дизайн. З нашої статті ви серед іншого дізнаєтесь, що слід враховувати, вибираючи відповідну душову кабіну для ванної кімнати, ми представимо вам можливості та переваги кожного із запропонованих рішень. У статті нижче ми спробуємо розвіяти всі ваші сумніви на тему, як вибрати душову кабіну, а ще поділимось трендами 2021 року у світі інтер’єрного дизайну ванної кімнати.

Душові кабіни з урахуванням ваших потреб

Історія душу сягає двохсот років, коли ця форма купання була доступною для більш заможних громадян. На щастя, сьогодні ситуація зовсім інша — душ став більш доступним, він займає невеликий простір практично в кожній квартирі, дозволяючи мешканцям швидко прийняти ванну перед роботою або відпочити після важкого робочого дня.

Вивчаючи асортимент виробників, ви помітите безліч варіантів конфігурації. Насамперед варто врахувати місце, де повинна бути встановлена ​​кабіна. Це визначає вибір бажаної форми.

Зважаючи на місце розташування, ви можете вибрати наступні види душових кабін:

  • квадратні та прямокутні;
  • напівкруглі;
  • п’ятикутні;
  • і основний тренд останніх кількох років — душові кабіни walk-in.

  
  

Який матеріал вибрати?

Наявні якісні душові кабіни також відрізняються за матеріалом. Вибравши надійну модель, ви можете бути впевнені, що вона прослужить вам довгі роки. До того ж її експлуатація не буде дорогою чи складною. Утримання душової кабіни в чистоті не повинно викликати у вас проблем.

Отже, як вибрати душову кабіну й на що звернути увагу? Важливими елементами кабін є двері та стінки. Сучасні душові кабіни можуть бути оснащені акриловими або скляними стінками. Обидва типи матеріалів мають як переваги, так і недоліки.

Види душових кабін: матеріали

  1. Кабіна може бути виготовлена ​​з акрилу, тобто полістиролу. Це пластик, легкий та дешевий. На жаль, він має погану стійкість до механічних пошкоджень. Він може швидко подряпатися, тріснути або втратити прозорість (колір). Крім того, його низька вага часто спонукає виробників використовувати направляючі або ролики нижчої якості у випадку розсувних дверей. Саме тому ці елементи швидко ламаються, що заважає комфортному користуванню душем. Акрил може бути рельєфним, прозорим, матовим або кольоровим.
  2. Другий тип — душова кабіна зі скла. Найкращий варіант — загартоване скло. Воно набагато стійкіше до механічних пошкоджень, ніж акрил. У разі пошкодження скло розпадається на фрагменти без гострих кутів, що підвищує безпеку використання. Значною перевагою загартованого скла є ідеальний зовнішній вигляд душової кабіни. Такі рішення особливо рекомендуються тим, хто цінує естетику в дизайні та ідеальне розташування.

Важливий також матеріал додаткових елементів, якими обладнана душова кабіна. Якісні душові кабіни оснащені алюмінієвими профілями, що мають порошкове, анодне або хромоване покриття. У результаті складові конструкції стійкі до шкідливого впливу води — не піддаються корозії й не потьмяніють.

Сучасні душові кабіни типу walk-in — тренд 2021 року

Ви завжди мріяли про елегантну душову кабіну, але конструкції з піддоном для душу не повністю відповідали вашим очікуванням? Душова кабіна без піддона (walk-in) — це стильне рішення, яке можна вибрати як при проектуванні ванних кімнат, де обмежений простір, так і у великих просторих приміщеннях. Відійти від класичних душових піддонів і вибрати вбудовані душові кабіни є чудовим рішенням не тільки, коли йдеться про більший комфорт повсякденного використання, але й естетичність. Проектуючи душові кабіни walk-in, ми оптично збільшуємо простір ванної кімнати, оскільки високі білі піддони для душу часто займають досить багато місця і є громіздкими.

Які плюси й мінуси встановлення вбудованої кабіни? Ванна кімната стає більш керованою. Маленька кімната — це обмежений простір для маневру, отже, є причина боротися за кожен сантиметр простору. Вибираючи довгу душову кабіну, ми можемо розраховувати на збільшення цієї кімнати, що так важливо. Ще однією перевагою є естетика — види душових кабін без піддонів стають дедалі популярнішими, приваблюючи любителів елегантних інтер’єрів. Простота конструкції також означає меншу кількість елементів, які підлягають експлуатації. Однак варто пам’ятати, що душові кабіни walk-in мають певні обмеження. Перед тим, як вибрати якісну душову кабіну, потрібно подбати про правильний монтаж сантехнічної установки, тобто лінійний злив. У таких проектах підлога повинна мати нахил відповідної форми, щоби вода стікала в злив, а не розтікалася по всій підлозі у ванній кімнаті.

facebook