logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Як вибрати плитку у ванну?

  • Як вибрати плитку у ванну? - Зображення

Як вибрати плитку у ванну?

Облицювання стін та підлоги в кімнаті з постійними перепадами вологи, температури — відповідальне завдання. Майже не виникає сумнівів, що в якості оздоблювального матеріалу найкраще зарекомендувала себе керамічна плитка. Вона вологостійка, легка в обслуговуванні, екологічна, варіативного дизайну. Як вибрати плитку у ванну, щоби вона служила роками?

МОДИФІКАЦІЇ МАТЕРІАЛУ

За функціональним призначенням та здатністю витримувати навантаження різної інтенсивності плитка буває:

  • настінна. Вона легко ріжеться, відповідає найменшому класу стирання (2–3), не призначена для протидії тривалому механічному впливу;
  • підлогова. Вибір плитки для ванної кімнати тут базується на пошуку зносостійкого, безпечного матеріалу. Більш щільна водонепроникна поверхня має затримувати воду, не пропускати в глибокі шари підлогового покриття, навіть під час потопу. Не глазурована, рельєфна або структурована, щоби не була слизькою. По всій поверхні фрагменти облицювання мають бути міцними, не боятися точкових ударів.

Сучасні виробники майже всю керамічну плитку для ванної кімнати пропонують колекціями. Для підлоги, для стін, різноманітний декор для створення гармонійного завершеного простору (мозаїка, панно, бордюри, фризи, цоколі).

ОПТИМАЛЬНИЙ КОЛІР ТА РОЗМІР

Як підібрати плитку для ванної, адже виробники пропонують неймовірно широкий асортимент? Завдяки цьому, легко втілити в реальність будь-які задуми. Щоби приміщення радувало простором, функціональністю, не використовуйте глибоких контрастів в оформленні. Темна підлога і світлі стіни в компактних кімнатах - недоречне поєднання. Вертикальна орієнтація малюнка в оформленні візуально збільшить простір, великі плити на підлозі — зменшать його, але набагато простіші для монтажу.

Рішення, яку плитку вибрати у ванну, цілком залежить від особливостей її планування:

  • штучне чи природне світло. Якщо в приміщенні є велике вікно, можна вибирати облицювання навіть темних відтінків. Для невеликих кімнат зі штучним освітленням краще зупинитися на пастельних відтінках (бежевий, білий, кавовий, блакитний). Яскраві кольори можуть стати акцентним, але не основним тоном;
  • виступи, ніші — різні архітектурні конструкції. У цьому аспекті головне правило, як вибрати плитку у ванну — чим точніше робота з укладки, тим менші фрагменти мають бути. Не варто дробити великі плити, щоб облицювати деталізовані поверхні, та отримати безліч обрізків. Підганяти малюнки, підбирати орнаменти під час різки — довготривалий і даремний процес.Краще брати однотонні покриття для полегшення цього завдання;
  • велика чи маленька ванна. Для просторих кімнат можна вибирати будь-яке облицювання (в тому числі контрастне). У невеликих приміщеннях вдало виглядає плавний перехід між світлими тонами суміжної палітри.

СКІЛЬКИ ПОТРІБНО ПЛИТКИ

Визначились із кольором, орнаментом, наявністю декору чи панно на всю стіну? Пора вияснити, скільки матеріалу потрібно закупити. Головні рекомендації, як порахувати плитку у ванну — чітко визначити площу поверхні обробки (підлоги, стін), вирахувати площу одного фрагмента плитки, зіставити дві величини.

До загальної кількості додайте 5–7 % запасу. Це на випадок пошкодження плит під час різки чи неправильної укладки. Цей аспект варто передбачити обов’язково, адже недостача декількох фрагментів зведе нанівець усі старання майстрів створити красиве покриття. Навіть у рамках однієї колекції одного виробника (але різних поставок) плитка може відрізнятися відтінком кольору.

Прийняти рішення, як вибрати плитку у ванну (розрахувати кількість), допомагає маркування, нанесене на пакування виробником керамограніту. Тут вказані розміри кожного фрагмента, теоретична площа укладки. Якщо плануєте використати декор, складний малюнок, розрахунок кількості плитки довірте нашим спеціалістам (вибір дизайну, розкладки плитки).

З Лео Кераміка вибір матеріалів облицювання стін та підлоги ванної кімнати буде простим та ефективним. Спеціалісти допоможуть визначитись, яка плитка краще підходить під конкретне місце монтажу: зносостійка для найбільш навантажених зон, глянцева блискуча для стін, текстурована для маскування плям та потьоків від води та мийних засобів. Продукція відомих індійських (RAVIRAJ CERAMICS, CERAMICA SANTA CLAUS), іспанських (VIVES), італійських (PROGRESS PROFILES, SANT'AGOSTINO, CIR), вітчизняних (КОТТО КЕРАМІКА, ZEUS CERAMICA, GOLDEN TILE) виробників та безліч пропозицій польських брендів CERRAD, CERAMIKA COLOR, CERAMIKA GRES, OPOCZNO та ін.

Для вас завдання, як вибрати плитку для ванни, перетвориться в простий пошук необхідного дизайну, а всі організаційні моменти беруть на себе спеціалісти Лео Кераміка. Доставка замовлень у Львів, Київ, Чернівці, Рівне, Івано-Франківськ, Тернопіль, Луцьк та інші регіони України.

facebook