logo-mobile-leoceramika

Як вибрати розмір душової кабіни?

  • Як вибрати розмір душової кабіни? - Зображення

Якщо площа ванної кімнати невелика, встановлення душової кабіни стане оптимальним варіантом. Вона не тільки допоможе зекономити вільне місце, а й зробить приміщення для гігієни більш функціональним та сучасним. Під час вибору важливо враховувати розміри душової кабіни, оскільки від них залежить зручність та комфорт при експлуатації. Якщо девайс підходить за габаритами, далі можна приглядатися до дизайну та форми.

Як визначити необхідні параметри?

Щоб душова кабіна ідеально виглядала на відведеному місці, важливо знати не лише її форму та розміри, а й мати точні виміри самого приміщення. Тому перед такою серйозною покупкою треба уважно заміряти габарити ванної кімнати. Нерідко трапляється так, що висота душової кабіни не підходить для кімнати, або занадто масивний піддон не вдається розмістити у межах доступного простору.

В першу чергу слід виміряти висоту стелі. При цьому треба пам’ятати, що деякі вироби оснащені піддоном більше 40 сантиметрів. Якщо мова йдеться про те, щоб замовити душ з ванною, то цей параметр буде ще значнішим. Коли висота піддону складає 40 см, а стіни кабіни не перевищують 175 см, то висота стелі має бути щонайменше 235 см. В іншому випадку встановити блок не вдасться. В умовах малогабаритної ванної кімнати слід звернути увагу на душові кабіни малих розмірів.

Класифікація душових за типом конструкції

Якою буває душова кабіна розміри та особливості їх вимірювання, тепер знаємо. Час розглянути розмаїття конструкції виробів. Дизайнерські фантазії не обмежені тільки технічною стороною і суворим дотриманням встановлених правил та норм. Зовні кожен душових бокс – унікальний, що дозволяє обрати варіант до смаку.

Душові кабіни за конструкцією поділяються на такі різновиди:

  • моделі з піддоном: не вимагають проведення капітального ремонту та гарантують повну герметичність;
  • вбудовані варіанти без задньої стінки: зазвичай це бокси стандартного розміру з кутовим розташуванням;
  • гідробокси закритого типу: оснащені багатьма функціями (включаючи гідромасаж) та відрізняються повною герметичністю;
  • душ з вільним входом: виконані у стилі мінімалізму, не мають бар’єру та піддону, всі комунікації монтуються у підлозі.

Яку б форму душової зони ви не обрали, її розмір має першочергове значення. У цьому питанні як ніколи важливо правильно зробити всі виміри та дотриматися заданих пропорцій. При таких умовах гідробокс вдало впишеться в інтер’єр ванної кімнати та в повному обсязі відповідатиме потребам власника.

Розташування душової кабіни у ванній кімнаті

Важливо знати не лише, як вибрати душову кабіну, а й те, яким чином її розмістити у приміщенні. При вирішенні цього питання потрібно враховувати планування кімнати. Значним попитом користуються душові кабіни з кутовим розташуванням. Таки тип розміщення дозволяє раціонально використати вільний простір та забезпечує власнику максимальний комфорт.

Обираючи кутові душові кабіни розміри яких компактні, ви суттєво економите простір. Під час монтажу можна не витрачатися на повноформатний закритий бокс. У такому випадку дві облицювальні стіни гармонійно доповнюють корпус кабіни. Треба лише потурбуватися про надійну герметизацію стиків.

Не менш популярний варіант розміщення душового боксу – використання спеціально сконструйованої ніші. До такої конструкції потрібно придбати тільки піддон та двері. Якщо ванна кімната довга та вузька, можлива установка обладнання між двома стінами.

Форма та розміри душової кабіни – що потрібно знати

Відомі виробники якісної сантехніки готові запропонувати різноманітні душові бокси розміри та форми яких варіюються. Завдяки значному розмаїттю виробів покупець може підібрати кабіну з максимальним урахуванням власних уподобань.

Як відомо, більшість санвузлів мають типові габарити та форму, тому для них розроблені моделі стандартних розмірів, а саме:

  1. З малими габаритами: стінки від 70 до 100 сантиметрів.
  2. Середньої величини: стінки від 80 до 130 сантиметрів.
  3. Повногабаритні: довжина стінок від 140 сантиметрів і більше.

З урахуванням висоти піддону мінімальні розміри душової кабіни складатимуть 170 сантиметрів.

Форма виробу також може бути різною. Найбільш поширеними являються симетричні моделі, які підходять для більшості ванних кімнат. Такі бокси раціонально використовують простір, залишаючи місце для встановлення іншої сантехніки та меблів.

Корисні поради для розумного вибору

При облаштуванні зручної, стильної та функціональної ванної кімнати вибір та придбання душової кабіни є важливим кроком. Спочатку слід визначитися з оптимальною формою та розмірами. Перед купівлею виробу бажано дотримуватися наступних порад:

  • дізнатися точні габарити зібраної кабіни: важливо, щоб бокс не лише зміг розміститися у ванній, але й залишити місце для іншого устаткування;
  • перевірити якість збірки: деталі та елементи конструкції мають бути міцними та надійними, а з’єднання – герметичними;
  • функціональність виробу: душова система повинна мати необхідний арсенал функцій з урахуванням побажань майбутнього її власника.

Пам’ятайте, що кожен відповідальний постачальник надає на свої товари гарантії якості. При правильній експлуатації та необхідному догляді душова система служитиме протягом багатьох років.

Рекомендації покупцеві – де замовити гідробокс

Тепер ви знаєте, як правильно вибрати душову кабіну та на що звернути увагу. У блозі Лео Кераміка ще більше ідей щодо створення затишку та комфорту в оселі. Досвідчені експерти дають корисні поради, які допоможуть визначитися з вибором та придбати оптимальний товар. В нашому інтернет-магазині можна купити якісні душові системи за доступною ціною.

Доставка здійснюється надійними компаніями-перевізниками, які забезпечують вчасне та акуратне транспортування. Відгуки на сайті магазину є підтвердженням того, що запропоновані товари довговічні, надійні, функціональні, а їх вартість повністю виправдана відмінною якістю.

facebook