logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Як вибрати унітаз і не помилитись?

  • Як вибрати унітаз і не помилитись? - Зображення

Дизайн сучасної ванної кімнати — справжній виклик. Вибір плитки, умивальника, ванни чи душової кабіни — це лише початок рішень, з якими зіштовхнуться ті, хто облаштовує це важливе приміщення. Унітаз є не менш важливим. Широкий асортимент моделей, доступних на ринку ускладнює завдання «як вибрати унітаз». Адже так важливо підібрати його відповідно до дизайну приміщення ванної кімнати. Традиційний компакт чи підвісний з інсталяцією? Яке рішення буде краще працювати в сучасному інтер’єрі? На ці питання ми надаємо відповіді у нашій статті.

Види унітазів — спосіб кріплення

Це один із перших критеріїв, які потрібно врахувати, підбираючи відповідний унітаз. Є три типи:

  • підвісні унітази — їхньою перевагою є легше прибирання підлоги, і водночас вони займають менше місця у приміщенні. Однак, у зв’язку зі специфікою конструкції унітази потребують додаткового каркаса, який прихований, наприклад, за гіпсокартонною панеллю. Саме тому це не є дешеве рішення і воно лише набирає популярності в Україні;
  • підлогові унітази (компакт) — поєднання чаші та бачка в одній конструкції. У зв’язку з нижчою ціною та відсутністю проблем з монтажем вони все ще користуються значною популярністю серед клієнтів України;
  • приставні — фіксується впритул до стіни, а тому приховують каналізаційну трубу. Цей тип кріплення не є популярним.
   

Типи унітазів — спосіб виведення в каналізацію

Каналізаційний випуск треба підбирати відповідно до каналізаційної системи, встановленої у ванній. Виділяють три типи:

  • горизонтальний — характеризуються горизонтальним зливом, призначеним для каналізаційного входу, розміщеного в стіні;
  • вертикальний — унітаз встановлюється над входом в каналізацію, що розташована на рівні підлоги;
  • косою — вхід в каналізацію під нахилом або на рівні підлоги.

Розмір

Достатньо важливим чинником, що впливає на комфорт користування ванною кімнатою та її візуальне сприйняття, є розмір самої чаші. Це особливо важливо в приміщеннях малої площі. Який унітаз вибрати? Він не повинен бути занадто великим, щоб не заважати користуванню, наприклад, умивальником.

Кріплення чаші до підлоги

Виробники пропонують два види унітазів:

  • стандартний — тобто чаша прикручена зверху;
  • кріплення приховане в корпусі — місце кріплення майже не видно і на чаші не збирається зайвий пил.

Метеріали:

  • акрил — недорогий, але при цьому недовговічний;
  • санфаянс — дешевий, але й довговічний;
  • санфарфор — дорогий, дуже довговічний;
  • метал — дуже дорогий, рідко використовується, вічний;
  • штучний камінь — дорогий, але надає приміщенню особливого статусу.

Як правильно вибрати унітаз: порівнюємо підвісний та компакт

Зовнішній вигляд сантехніки може мати значний вплив на кінцевий ефект облаштування ванної кімнати. Щоб інтер’єр був сучасним і водночас вражав своєю естетикою та функціональністю, варто докладніше розглянути наявні варіанти. Нижче ви знайдете перелік переваг та недоліків кожного типу унітазів. Ми сподіваємося, що допоможемо вам прийняти правильне рішення та створити надзвичайну ванну кімнату у вашому домі чи квартирі.

Важливі критерії, які треба врахувати, щоб визначитись, який унітаз вибрати:

  1. Встановлення та обслуговування. Спочатку давайте детальніше розглянемо питання встановлення унітазу. Тут кращим вибором стане добре відомий унітаз-компакт - його встановлення просте, легке та швидке. Унітаз-компакт  встановлюється безпосередньо на підлогу, можливий монтаж власними силами без значних затрат часу та зусиль. Натомість, монтаж підвісного унітазу потребує спеціальної інсталяції. З огляду на простоту обслуговування — унітаз компакт також є більш зручним пристроєм. Завдяки простій конструкції та легкому доступу до внутрішньої частини бачка, достатньо зняти кришку, щоб відрегулювати роботу зливного механізму або усунути певний дефект. У випадку з прихованими конструкціями доступ до клапанів ускладнений, він обмежений лише отвором за кнопкою, а сама конструкція механізмів у бачку складніша.
  2. Економія місця. Підвісні унітази встановлюються на спеціальних рамах, які приховані за стіною, як правило, під гіпсокартон. Зовні ми бачимо лише унітаз піднятий на кілька сантиметрів над рівнем підлоги, а також кнопки змиву над ним. Легкий та стриманий дизайн унітазу ідеально підходить особливо для сучасних ванних кімнат. Набагато складніше економити простір у випадку з туалетом компакт, який займає значну частину ванної кімнати, що може стати значним недоліком у невеликих приміщеннях.
  3. Естетичні цінності. Одним з найважливіших аспектів, який ми враховуємо, влаштовуючи ванну, є естетика обраних рішень. У цьому аспекті немає сумнівів — підвісна чаша буде однозначною відповіддю на питання: «Який унітаз кращий?». Резервуар, видимий у випадку з підлоговим унітазом, а часто і вся каналізаційна система, «перекреслять» принади навіть найкраще розробленого інтер’єру. Приховані елементи підвісних чаш роблять ці унітази не тільки елегантними, але й компактними. У сучасній мінімалістичній ванній кімнаті це забезпечує акуратний і послідовний ефект.
  4. Збереження чистоти. Також важлива гігієна обох типів. У цьому питанні, як і раніше, підвісні чаші знову стають переможцями. Завдяки своїй рівній і гладкій поверхні їх надзвичайно легко мити. Унітази компакт мають більшу зовнішню поверхню та часто вишукані форми, які вимагають більше часу та зусиль при чищенні. У їхніх порожнинах швидко накопичується важкодоступний пил, бактерії та осад, які вимагають систематичного видалення з метою підтримання бажаної чистоти. Завдяки тому, що підвісна чаша не торкається підлоги, вона не створює сприятливих куточків для бруду.
  5. Вартість встановлення. Якщо, вибираючи унітаз, ви будете керуватися лише ціною — увагу слід звернути насамперед на унітази компакт, які коштують набагато дешевше. Однак, маючи трохи більший бюджет, варто задуматися про придбання унітазу на каркасній конструкції. Прикріплений до стіни, унітаз забезпечує чудову стабільність всієї конструкції, що стає причиною тривалого терміну експлуатації.
 

Який унітаз кращий? Мабуть, прочитавши наші поради, кожен зробив для себе висновок. А в разі виникнення додаткових питань — звертайтесь до консультантів «Лео Кераміка».
facebook