logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Як вибрати змішувач на кухню: поради та рекомендації

  • Як вибрати змішувач на кухню: поради та рекомендації - Зображення

У процесі облаштування кухні виникає безліч питань, адже це місце в будинку, в якому поєднано безліч комунікацій та техніки різного призначення. Одне з основних питань, як вибрати змішувач для кухні? Деякі люди, переглядаючи асортименти магазинів, вибирають виключно візуально, спираючись на власний смак. Наприклад, подобається золотий кран овальної форми? Беремо! Інші хочуть, щоб змішувач був не тільки гарний, але й надійний, довговічний та зручний у користуванні. У цій статті ви дізнаєтеся, які бувають змішувачі та на що потрібно звертати увагу при їхньому виборі.

Основні параметри вибору кухонного крана

Довговічність та зручність експлуатації змішувача залежить від чотирьох параметрів:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Тип управління або конструкції.
  3. Метод монтажу.
  4. Висоти крана та типу подачі води.

Розглянемо кожен із цих параметрів детальніше.

Які бувають матеріали?

Крани виготовляють із наступних видів сировини:

  1. Латунь. Недорогі, довговічні, естетичні й тому досить популярні.
  2. Силумін. Дешеві аналоги латуні. Їх не дуже радять, адже термін експлуатації зазвичай обмежується одним роком.
  3. Сталь (нержавіюча сталь). Ціна таких кранів трохи вища за середню, але і характеристики відмінні: стійкість до іржі, безпека, довговічність тощо.
  4. Мідь. Це дуже красиво, проте й досить дорого. Мідні вироби славляться своєю довговічністю.
  5. Пластик. Дешево й сердито. Але це може бути хорошим варіантом десь на дачі, або, наприклад, у літній кухні.

Перш ніж вибрати змішувач для кухні, врахуйте ще додаткові оздоблювальні матеріали. Перші три варіанти додатково прикрашають такими видами сировини:

  1. Хром. Добре виглядає, довго служить, але не підходить перфекціоністам. На змішувачі постійно залишатимуться плями від мийних засобів, води й навіть пальців.
  2. Нікель. На ньому не видно плям, адже це більше матовий матеріал, який не блищить.
  3. Бронза. Неймовірно красиво виглядає, але легко дряпається.
  4. Кераміка чи граніт. Дуже стильно та красиво виглядають, на них непомітні сліди від забруднень. Однак при сильних зіткненнях із твердими предметами можуть тріснути або отримати скол.

Який змішувач для кухні краще за матеріалами, однозначної відповіді немає. У цьому випадку кожен орієнтується на свій бюджет та смак.

Вибір за конструкцією або типом управління

Розрізняють такі варіанти:

  1. Важільний тип управління. Це найпопулярніший варіант і дуже зручний. Щоб відкрити воду, перекрити її, збільшити або зменшити силу потоку, достатньо лише торкнутися пальцем важеля, розташованого збоку.
  2. Один чи два вентилі. Це класичний тип управління, де потрібно покрутити кран, щоб перекрити воду. Це дорожчий тип конструкції. Дехто вважає його менш зручним, адже треба залучити дві руки. Але водночас витрачається менше води, тому що її потік зручніше налаштувати.
  3. Сенсор. Це ультрасучасні моделі із термостатом. Варто лише торкнутися змішувача і з нього потече вода тієї температури, яку ви встановили. Це зручно, сучасно, технологічно та дорого.

Далі поговоримо про те, який змішувач вибрати для кухні за способом монтажу. Найпопулярнішим вважається врізний монтаж, також він універсальний. Кран монтується до стільниці або раковини, а всі комунікації приховані під нею. Інший варіант – кріплення до стіни. Це виглядає цікаво, але практично не дуже зручно. Та й вибір моделей, які підходять для реалізації подібної ідеї, досить обмежений.

Останній параметр – висота крана. Від висоти залежить зручність та практичність подальшої експлуатації виробу. Наприклад, чи зможете ви набрати з нього воду у високу каструлю. Вибір висоти залежить від глибини раковини. Якщо глибина мийки в межах 190 мм, вибирайте будь-який змішувач. Якщо менше, то високий. Серед інших нюансів:

  • вода повинна потрапляти до центру раковини;
  • якщо раковина подвійна, кран повинен мати поворотний механізм;
  • деякі крани мають додаткові функції, наприклад, вбудований душ, тобто висувну лійку. Це дуже зручно. У такому разі про висоту можна взагалі не замислюватись. Довжина шланга зазвичай становить 60 см.

Щоб визначити, який змішувач краще для кухні, радимо додатково пошукати відгуки користувачів про ту чи іншу конструкцію та спосіб управління.

Як підібрати змішувач для кухні за дизайном

Крім практичних характеристик мають значення й декоративні. Крани вже давно не виглядають однотипно. Виробники пропонують не тільки різну їхню форму, а й кольори. Ось, як правильно вибрати змішувач для кухні з огляду на його дизайн:

  1. Змішувач повинен гармоніювати з мийкою. Чудово, якщо це продукція одного виробника. Вони повинні підходити за кольором та фактурою.
  2. Якщо кухня в стилі хай-тек або модерн, ідеальним рішенням стане хромований змішувач із сенсорним управлінням.
  3. Класичний стиль, прованс, кантрі – підходять змішувачі золотого чи бронзового кольору.
  4. Еко стиль або скандинавський. Ідеальний варіант – кран білого кольору (з кераміки), пісочного або бежевого.

Якщо мийка квадратна або кутова вибирайте кран, що має гострий кут, тобто L-подібну форму. Для овальних та круглих мийок краще купити округлі змішувачі.

Якої фірми вибрати змішувач для кухні: найкращі бренди

На ринку представлено безліч гідних брендів, переважно іноземних, які мають відмінну репутацію та роками виготовляють якісні сантехнічні вироби. Серед найкращих за співвідношенням ціни та якості можна виділити: ADELL, FIMA, RAVAK, ROCA та багато інших. Усі вони представлені у каталогах нашого магазину.

Якщо ви шукаєте надійний змішувач на кухню, який вибрати вам підкажуть наші менеджери-консультанти. В інтернет-магазині “Лео Кераміка” представлений широкий асортимент змішувачів та інших товарів для дому та ремонту за недорогою вартістю. Завдяки зручним фільтрам ви легко знайдете товар, який влаштовуватиме вас за бюджетом та всіма необхідними параметрами. Можна замовити доставку в будь-яке місто України.

facebook