logo-mobile-leoceramika

Яку плитку вибрати: матову чи глянцеву?

  • Яку плитку вибрати: матову чи глянцеву? - Зображення

Яка плитка краща матова чи глянцева? Це питання постає перед кожним, хто планує ремонт у своїй квартирі чи будинку. Перед вибором варто звернути увагу на особливості плитки. Вона виробляється з обпаленої глини: від способу обробки залежить її зовнішній вигляд та властивості. Матеріал використовується як для укладання на стінах, так і на підлозі. За фактурою плитка поділяється на матову та глянцеву – про переваги кожного виду ми поговоримо у цій статті.

Особливості та переваги глянцевої плитки

Глянцевих кахель має сяючу поверхню, яка здатна відбивати оточення по принципу дзеркала. Матеріал добре підходить для оформлення інтер’єру в класичному та сучасному стилі. Завдяки своїй яскравості, такий кахель привертає увагу, створює особливий шарм та надає приміщенню індивідуального і неповторного стилю.

Облицювальний матеріал підійде для оформлення ванної кімнати, кухні і коридора. Якщо у квартирі недостатньо освітлення – глянцевий кахель буде відбивати світло та розсіювати його, за рахунок чого приміщення буде здаватися світлішим.

Серед переваг глянцевої плитки варто відзначити:

  1. Її яскравість та “свіжість”, завдяки чому можна зробити незвичні акценти.
  2. Візуальну привабливість. Матеріал виглядає дорого та вишукано.
  3. Дрібнопористу поверхню, за рахунок чого бруд не може в’їстися в сам матеріал. Кахель відштовхує бруд, чим значно полегшує прибирання.
  4. Її здатність розширювати простір, тож доречно буде використовувати матеріал у невеликих приміщеннях.

До того ж, така плитка допомагає створити особливу атмосферу в приміщенні за рахунок свого багатого зовнішнього вигляду.

Особливості та переваги матової плитки

Матовий кахель відрізняється своїм м’яким кольором, виглядає охайно і стримано. Якщо правильно комбінувати кольори та текстури, можна створити дуже затишний інтер’єр. Його використовують у будь-яких приміщеннях. Головна відмінність та особливість матової плитки в тому, що вона стійка до механічних деформацій та ушкоджень і підходить для встановлення у кімнатах з високими показниками вологості.

Серед переваг матового кахлю варто відзначити:

  1. Легкість прибирання та догляду. Як мити матову плитку? Достатньо додати у водний розчин звичайний засіб для очищення поверхонь та очистити кахель від бруду і розводів. За рахунок текстури на плитці з матовим покриттям не видно забруднень, тому прибирання можна проводити не так часто.
  2. Стійкість, надійність та довговічність. Виріб стійкий до впливу хімічних засобів та відрізняється міцністю, що запобігає механічним пошкодженням.
  3. Безпечність. Матова поверхня не слизька, після миття можна не боятися, що хтось впаде та зазнає пошкоджень.
  4. Стриманий дизайн. Плитка додає затишку за рахунок своїх теплих та спокійних відтінків.

Фішка матової поверхні в тому, що вона візуально зменшує приміщення. Якщо використовувати її у просторій кімнаті, можна без зайвих зусиль та додаткових засобів створити затишну атмосферу.

Э багато питань, як доглядати за матовою плиткою. Така поверхня не вибаглива у догляді – достатньо час від часу, по мірі забруднення, мити її за допомогою звичайних засобів для очищення. Вона стійка до абразивних розчинів, тому не виникне проблем зі зміною зовнішнього вигляду та властивостей.

Яка плитка краща на кухню: нюансы

Враховуючи те, що глянцева плитка більш слизька, аніж матова, для кухні краще вибрати другий варіант. Але, слід враховувати, що є глянцевий кахель, який по ковзкості нічим не відрізняється від матових моделей. Такий виріб у процесі виготовлення не полірують механічним шляхом, а додають в глазур спеціальний компонент, який робить поверхню блискучою.

Якщо говорити про те, яка плитка краща матова чи глянцева для кухні, то дизайнери частіше надають перевагу матовій поверхні. До того ж, в процесі приготування страв ймовірність забруднення підлоги досить висока, а на матовому кахлі бруд не буде так кидатися в очі. Якщо якщо хочеться чогось яскравого та оригінального, можна обрати поєднання матової та глянсової плитки – такий варіант точно приверне увагу та буде виглядати незвично і стильно.

Яка плитка краща матова чи глянцева для ванної?

Якщо стоїть питання про те, яка плитка для підлоги краща у ванній кімнаті – варто віддати перевагу матовому виробу. У ванній підвищений рівень вологості, тож на глянцевому кахлі можна послизнутись та боляче впасти. Якщо все ж таки хочеться додати блиску – можна комбінувати глянцевий і матовий кахель, але обирати глянець для ділянки біля умивальників, а не біля ванної чи душової кабіни.

Якщо дуже хочеться покласти саме глянцеву поверхню – варто подбати про власну безпеку. Постеліть прорезинений рушник біля виходу з душової кабіни чи ванни, а також одягайте прорезинені капці, які не будуть ковзкими та вбережуть вас від травмування.

Поради та лайфхаки від Лео Кераміка

Підсумовуючи, хочеться додати декілька порад, які допоможуть купити найкращу плитку, яка доповнить ваш інтер’єр та зробить його практичним:

  • для маленьких кімнат краще підходить глянець, а для великих – матова поверхня. Глянцевий кахель додає помпезності та величі, а матовий створює атмосферу спокою та затишку;
  • для глянцевих поверхонь можна використовувати спеціальний засіб під назвою антисліп – він допомагає зробити її менш слизькою. Розчин наноситься на глянцевий кахель раз на місяць;
  • не знаєте, яку плитку краще класти на підлогу? Враховуйте зовнішні фактори. Вибір поверхні залежить від того, в чому ви ходите вдома, в капцях чи босоніж, чи є у вас діти, які можуть підсковзнутися на поверхні під час гри, чи живуть в помешканні люди похилого віку чи люди з обмеженими фізичними можливостями;
  • орієнтуйтесь на свій бюджет. Сьогодні виробники пропонують вироби на будь-який смак та вартість. Тож обирайте той варіант, який підходить саме для вас.

В нашому інтернет-магазині ви можете замовити плитку за доступною ціною з доставкою по всій Україні. Окрім корисних порад, на нашому сайті ви також знайдете відгуки та зможете вибрати виріб, враховуючи думку й досвід наших покупців.

facebook