logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Зонування об'єднаних кухні та вітальні: варіанти оформлення

  • Зонування об'єднаних кухні та вітальні: варіанти оформлення - Зображення

Об'єднана кухня з вітальнею у сучасних квартирах – це поширене явище. Багатьом не подобається, що це буквально один суцільний простір. Часто люди замислюються над тим, як зробити зонування вітальні. Як відокремити одну зону від іншої або можливо взагалі їх розділити. Є багато ідей, як зонувати кухню. Дизайнери пропонують багато цікавих рішень, більшість з яких не потребують залучення майстрів, будівництва додаткових стін та інших складних конструкцій.

Зонування вітальні та кухні: переваги та недоліки

Єдиний простір - багатьом подобається набагато більше, ніж кілька невеликих кімнат. Можна приймати більше гостей, зручніше влаштовувати вечірки, де гості сидять за столом у вітальні, а господиня, перебуваючи на кухні, бачить їх і може спілкуватися.

Серед переваг загального простору:

  1. Більше місця.
  2. Більше природного світла, адже жодні стіни йому не перешкоджають.
  3. Можливість оформити приміщення стильно та цікаво, адже дизайнери пропонують безліч ідей для оформлення кухонь, з'єднаних із вітальнею.

Серед недоліків загального простору дехто вважає:

  1. Постійну потребу підтримувати всюди чистоту. Якщо брудно на кухні, то візуально здається, що у вітальні теж хаос і навпаки.
  2. Відсутність особистого простору. Деякі люди люблять усамітнитися на кухні та в тиші випити чашку чаю.
  3. Запахи, що поширюються у всі приміщення. Однак це можна вирішити за допомогою гарної витяжки.

Для тих, хто хоче більше особистого простору можливо підійде зонування кухні з вітальнею перегородкою. Також з варіантів, де кухня повністю відокремлюється від вітальні, встановлення розсувних дверей. При необхідності їх можна відкрити, зробивши простір знову загальним або закрити. Це дуже зручно, але не завжди планування приміщення дозволяє втілити задум у реальність.

Серед способів відокремити кухню та вітальню лише частково виділяють:

  • барна стійка. Дуже зручний спосіб візуально позначити дві зони: кухонну та зону відпочинку;
  • острів. Варіант підходить тим, хто має для цього достатньо місця;
  • диван або обідній стіл. Найпопулярніші рішення, які часто можна зустріти у квартирах-студіях.

Також між двома просторами можна встановити стелаж з поличками або щось таке.

Як організувати зонування кухні за допомогою меблів та декору?

Якщо перегородку або двері вам не вдається встановити, а зонування кухні-студії зробити дуже хочеться, можна організувати це за допомогою освітлення, декору та декоративних елементів різного призначення. Ось які ідеї ми можемо запропонувати:

  1. Освітлення. Продумайте його ретельно, ще до розміщення меблів. Наприклад, робочу зону, де готується їжа, можна виділити яскравим світлом, можливо додатково LED підсвічуванням. Зону відпочинку та їдальні облаштувати теплішим та приглушеним світлом. Популярне рішення – підвісні люстри (одна чи три) над столом або островом.
  2. Підлога. Поділ кухні на дві зони зручно робити за допомогою покриття для підлоги. Покладіть на кухні плитку, а у вітальню паркет або ламінат. Або встановіть всюди дерев'яну підлогу, але різного кольору.
  3. Стеля. Для тих у кого великий простір, можна поекспериментувати з різною стелею. Встановіть над вітальнею натяжну стелю, а над кухнею ліпнину, або що-небудь у цьому роді. Виглядає дуже цікаво.
  4. Стіни. Якщо хочете відокремити дві зони, обробіть стіни різним покриттям. Для вітальні підходять шпалери, частину приміщення можна оформити дерев'яними декоративними планками, а для кухні - плитка. Можна поекспериментувати з кольорами, але зрештою вони повинні гармоніювати між собою.
  5. Килими. Не використовуйте один килим для кухні та вітальні. Купуйте два різних вироби, які трохи відрізнятимуться за дизайном. Це допоможе поділити кухню на дві зони.
  6. Декоративні елементи. Встановіть багато декору або на кухні, або у вітальні. Якщо декор буде всюди, то простір виглядатиме надто захаращеним. Вдалий декор – це живі вазони, вази, подушки тощо.

Ідеї зонування кухні та вітальні можна підглянути на численних фото в Інтернеті. Дехто вирішує заморочитися й облаштовує між приміщеннями французьке вікно. Це скляна стіна із дверима.

Зонування кухні та вітальні: вибираємо вдалий інтер'єрний стиль

Неважливо, наскільки кардинально ви зробили зонування зали та кухні – ці дві зони краще оформляти в одному інтер'єрному стилі. Класика, модерн чи Loft – кожен вирішує самостійно, спираючись на свої смаки. Ми виділили три стилі, які користуються найбільшою популярністю останні кілька років, і найбільш вдало виглядають у подібного типу приміщеннях.

  1. Мінімалізм. Мінімум декору, ідеальна чистота, закриті полиці та глухі шафи. Так простір завжди буде виглядати охайно, просторо і не доведеться з вітальні спостерігати за кухонним приладдям.
  2. Лофт. Це теж популярне рішення для об'єднаного простору, адже Loft це про метал, дерево та цеглу. Можна організувати відмінну барну стійку з металевим каркасом, додати у вітальню цегляну стіну і зробити фартух на кухні. Дерево, живі квіти, атмосферні лампочки Едісона - простір вийде дуже затишним.
  3. Скандинавський. Натуральні матеріали, світле дерево, синій, білий та сірий текстиль. Гірчичні чи блідо-рожеві акценти. Цей стиль дає волю фантазії та дозволяє затишно облаштувати як зону відпочинку, так і кухню.

Кухня-вітальня, зонування якої можна організувати по-різному, доречно виглядає і в стилях hi-tech, сучасна класика або арт-деко. Кожен варіант має гарні відгуки та свої безумовні переваги.

Замовити шпалери, плитку, декор та інші товари для дому та ремонту можна в інтернет-магазині “Лео Кераміка”. Ми пропонуємо широкий асортимент продукції від перевірених виробників. У нас найкраще співвідношення ціни та якості. Завдяки зручним фільтрам можна шукати товар за вартістю (від дешевої), за розміром, кольором та іншими параметрами. Можлива доставка у будь-яке місто України.

facebook