logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo

Сучасні умивальники для ванної кімнати: як вибрати

  • Сучасні умивальники для ванної кімнати: як вибрати - Зображення

Ванна кімната – це місце релаксу та очищення, простір, де людина може зняти напругу після важкого дня. Кожна деталь важлива: потрібно, щоб всі засоби догляду були під рукою, щоб кожен предмет мав своє місце та призначення. А рукомийник був встановлений на комфортному рівні для зручності проведення гігієнічних процедур. Сучасні умивальники у ванну кімнату представлені у величезній кількості варіацій. Сьогодні можна знайти рукомийники будь-якого розміру, кольору та конфігурації. У цій статті ми обговоримо, які вироби краще підійдуть для тієї чи іншої ванної кімнати та на що потрібно звернути увагу під час їх вибору.

Як вибрати умивальник: важливі моменти та характеристики

Перед тим, як купити рукомийник, потрібно врахувати:

  1. Розмір ванної кімнати. Навіть коли вам дуже сподобалась масивна модель рукомийника, не варто її обирати, якщо ванна невеликого розміру. Слід підбирати виріб пропорційно площі кімнати.
  2. Ваш зріст. Зазвичай раковина встановлюється на відстані 85 сантиметрів від підлоги, але це скоріше загальний стандарт, ніж правило. Підбирайте висоту рукомийника так, щоб вам було зручно робити всі гігієнічні процедури.
  3. Бажаний тип конструкції (накладна чи вбудована модель) та матеріал раковини.

Також вагоме значення маєцінаумивальника. Сьогодні можна знайди як моделі преміум сегменту, так і бюджетні, але не менш гарні вироби.

Сучасні умивальники у ванну кімнату: актуальні кольори

Дизайн та колір підбирається під стилістику приміщення, з урахуванням вподобань, а також ергономічності та доречності. Сьогодні виробники пропонують широкий асортимент кольорів, відтінків та текстур, тому кожен зможе вибрати умивальник, враховуючи свої побажання. 

Найпопулярніше рішення – класичний білий рукомийник. Він надає свіжості приміщенню та робить його світлішим. Також популярності набувають сірий та чорний кольори: за ними простіше доглядати, на них не так видно плями від води, а ще вони стильні та додають затишку. Вибір відтінків повністю залежить від ваших уподобань, а також загальної стилістики у якій витримані меблі.

Види умивальників за способом монтажу

Спосіб монтажу раковини грає одну з ключових ролей у майбутній естетиці ванної кімнати. Сучасні умивальники бувають двох видів: вбудовані та накладні. Чаша вбудованої моделі монтується в стільницю: всі комунікаційні підводи приховані за дверцятами тумби, що забезпечує легкий доступ до патрубків та сифону. Конструкція допомагає економити простір та дає місце для зберігання засобів гігієни та побутової хімії;

Чаша накладного рукомийника відрізняється своїм плоским дном. Форма може бути різноманітна: кругла, овальна чи прямокутна. Зазвичай, такі рукомийники розташовуються над пральною машинкою або шафою. Змішувач, як правило, вбудовується в стіну.

Серед переваг вбудованого умивальника – легкий доступ до труб. В разі виникнення протікань або інших непередбачених несправностей можна легко дістатись і усунути проблему. Цей вид монтажу досить надійний. Під час установки на поверхню робиться отвір потрібного розміру, а всі стики обробляються спеціальним водостійким ущільнювачем та герметиком, що запобігає потраплянню води всередину шафки, появи корозії та псуванню сантехніки.

Монтаж накладної конструкції виглядає дещо інакше: 

  • він фіксується зверху на стільницю або тумбочку;
  • труби і сифон приховані в спеціальному отворі під поверхнею, що вирізається під час монтажу;
  • сама конструкція при цьому виглядає стильно та охайно. 

Із переваг цього методу варто зазначити можливість розташувати на бортах рукомийника засоби для гігієни та догляду за собою, а також інші предмети декору та затишку: рослини, свічки, дрібнички для інтер’єру. Якщо виникне проблема з рукомийником – його можна зняти та поставити на місце після сантехнічних робіт.

Як вибрати раковину: форма таматеріали

Раніше про різноманіття вибору можна було тільки мріяти: здебільшого рукомийники виготовлялись із санфаянсу. Сьогодні ж матеріали умивальників бувають навіть такими, як:

  1. Скло. Вироби виглядають дорого, естетично та оригінально. Серед мінусів – крихкість, необхідність ретельного догляду.
  2. Дерево. Дерев’яні рукомийники користуються шаленою популярністю. Вони не псуються завдяки обробці спеціальними розчинами, екологічні та міцні. Часто їх можна побачити в стилізованих закладах. Вони надають ванній кімнаті особливого шарму, природності та елегантності.
  3. Камінь. Каміння додає приміщенню благородності, має естетичний зовнішній вигляд. Є моделі як з натурального, так і зі штучного каменю. Обираючи цей варіант, варто бути готовим до того, що матеріал потребує постійного догляду.

Форми умивальників бувають різноманітними: від стандартних прямокутних, овальних чи квадратних моделей до виробів у вигляді амфор, вазонів і мушель. Якщо у вас маленький санвузол, то краще зупинитись на стандартних варіантах з типовою шириною. У випадку, коли метраж приміщення дозволяє встановлювати рукомийник будь-якої форми – фантазуйте та втілюйте свої цікаві рішення.

Монтаж умивальника: що потрібно знати 

Перед монтажем рукомийника потрібно розрахувати бажану висоту: вам має бути зручно та комфортно мити руки. Щодо норм встановлення, варто дотримуватись наступних правил:

  • встановлювати рукомийник потрібно на відстані 30 см від ванни чи душової кабіни;
  • розрахувати відстань від унітазу, вона має бути не менша ніж 25 см;
  • розетки мають знаходитись на відстані не менше 60 см від умивальника;
  • бажано над раковиною розташувати дзеркало на відстані не нижче 20 см від верхнього краю сантехніки.

У блозі Лео Кераміка ви можете дізнатись не лише як вибрати раковину у ванну, а й багато іншої корисної інформації. Вона допоможе вам купити найкращу сантехніку та інші речі для дому. Інтернет-магазин пропонує замовити товари по вигідній вартості з доставкою по всій Україні. На сторінці магазину ви знайдете не тільки широкий вибір якісних виробів, а й зможете ознайомитися з відгуками покупців та натрапити на хороші знижки.

facebook