logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Бюджетний ремонт у ванній: прості поради та рекомендації

  • Бюджетний ремонт у ванній: прості поради та рекомендації - Зображення

Ремонт ванної кімнати - це досить глобальне завдання, і багато хто просто боїться за нього братися, тому що переживають, що їм просто не вистачить грошей. Але насправді можна своїми руками впоратися з таким завданням, не витрачаючи на будматеріали величезну купу грошей. Дотримуючись правильної стратегії при купівлі оздоблювальних матеріалів, а також маючи чітке уявлення про те, як проходитимуть роботи, можна перетворити приміщення досить дешево без шкоди для якості. Спробуємо розібратися, як організувати та зробити недорогий ремонт ванної кімнати.

Організація недорогого ремонту ванної кімнати

Щоб зробити бюджетний ремонт ванної кімнати своїми руками, необхідно насамперед займатися плануванням. Потрібно тверезо оцінити, який обсяг робіт можна виконати самостійно, а з якими краще звернутися до фахівця. Адже навіть недосвідчений майстер може видалити старе покриття, здійснити демонтаж сантехніки, а також пофарбувати стіни.

Однак при абсолютній відсутності відповідного досвіду те саме облицювання стін керамічною плиткою краще довірити майстру. Не варто переоцінювати власні сили, адже переробити власні помилки буде непросто, а іноді ще й дорого.

Розподіливши різні види ремонтних робіт, варто починати підбір оздоблювальних матеріалів. У бажанні заощадити, не потрібно відразу вибирати найдешевші матеріали на ринку, наприклад, китайські змішувачі або плитку. Краще придивитися до пропозицій вітчизняних виробників та розглянути асортимент польських, словацьких, болгарських чи чеських компаній (у порівнянні з німецькими чи італійськими вони коштують дешевше, але є чудовим зразком справжньої європейської якості).

Важливою умовою якісного ремонту ванної власноруч є скрупульозне дотримання технологічних процесів. У разі виникнення сумнівів у якомусь етапі необхідно прислухатися до порад і рекомендацій фахівців, не покладаючись на інтуїцію та імпровізацію.

Враховуйте й те, що перепланування однозначно збільшує витрати на ремонт у кілька разів. Тому, плануючи дешевий ремонт у ванній, краще відмовитися від перенесення стін та перегородок, а також залишити сантехніку на звичному місці.

Спробуймо розглянути, на яких роботах та розхідних матеріалах можна економити під час ремонтних робіт докладніше.

Оздоблення стін: ідеї для дешевого ремонту у ванній

Збираючись зробити недорогий ремонт ванної кімнати, можна зупинити свій вибір на наступних варіантах обробки стін:

  • фарбування;
  • облицювання стіновими панелями ПВХ;
  • покриття плівкою-самоклейкою;
  • облицювання недорогою керамічною плиткою.

Найбільш практичним та довговічним варіантом буде плитка. Адже це покриття легко переносить температурні коливання, відрізняється стійкістю до механічних ударів. Також плитка може залишатися на стінах протягом тривалого часу, зберігаючи естетичний вигляд. Відмити її зовсім не складно, а мийні засоби не порушують її стан. Однак перед облицюванням стін доведеться постаратися: позбавитися старого покриття, покрити поверхню протигрибковими засобами, а також вирівняти (якщо в цьому є необхідність).

Ще при облицюванні плиткою потрібно буде потратити гроші на хороший клей для плитки та спеціальну затирку, якою заповнюють шви. Але вартість цих розхідних матеріалів порівняно невисока. Щоб зробити бюджетний ремонт у ванній, можна облицьовувати лише ту ділянку стіни, на яку потраплятимуть бризки, а решту стін пофарбувати або покрити шпалерами.

Найбільш простим варіантом обробки стін є фарбування, але фарба обов'язково має бути стійкою до вологи та перепадів температур.

Оздоблення підлоги: бюджетне покриття для підлоги

Найбільш бюджетними варіантами для покриття для підлоги у ванній кімнаті вважаються лінолеум і дешевий кахель. Водночас варто враховувати, що лінолеум може бути лише тимчасовим варіантом, адже постійно підвищена вологість стане причиною появи під ним цвілі.

Плануючи бюджетний ремонт у маленькій ванній, краще все-таки вибрати плитку. Звичайно, вам потрібно буде демонтувати попереднє покриття, зробити стяжку для вирівнювання поверхні, придбати клей для плитки і масу для затирки швів. Для підлоги краще купити плитку, яка має фактурну або шорстку поверхню. Це допоможе уникнути небезпечного ковзання.

Вибір сантехніки: чи можна змінити сантехніку дешево?

Навіть, якщо вас цікавить виключно бюджетний дизайн ванної кімнати, все одно хочеться, щоб все було зручним та якісним, а ще візуально привабливим. Якщо у вас є стара чавунна ванна, яка виглядає не надто добре, її можна реставрувати, покривши шаром акрилу. Вона виглядатиме як нова. Якщо все-таки виникає потреба у придбанні нової ванної, то бюджетний варіант ремонту ванної - це акрил. Він невибагливий у догляді і менш травмонебезпечний, ніж чавун. Однак може тріснути, якщо впустити на нього важкий предмет.

Відмінною альтернативою ванній стане душова кабіна. Її цілком можна змонтувати в кімнаті за доступною ціною, особливо, якщо відмовитися від додаткових функцій.

Поради від Лео Кераміка

Плануючи недорогий ремонт у ванній, обов'язково зайдіть на сайт Лео Кераміка. У нас представлений широкий вибір різноманітних товарів, які допоможуть впоратися із цим завданням:

  • керамічна плитка;
  • сантехніка;
  • підлогові покриття;
  • будівельні суміші;
  • шпалери для оздоблення стін;
  • різні моделі освітлення тощо.

У нашому інтернет-магазині представлена лише продукція тих брендів, які заслуговують уваги та любові користувачів завдяки високій якості та відповідності заявленим характеристикам. Тому в нас можна без остраху замовити з доставкою найдешевші будматеріали та сантехніку, не переймаючись якістю. Ми її гарантуємо! Ваша бюджетна ванна кімната радуватиме вас протягом багатьох років.

facebook