logo-mobile-leoceramika

Декор плитки для ванної кімнати – панно

  • Декор плитки для ванної кімнати – панно - Зображення

Кераміка – давній, але незмінно популярний спосіб прикрасити оселю. Цей натуральний, екологічний та універсальний матеріал пасує кожному стилю. Варто лише правильно підібрати виріб, його кольори та фактуру. Й один із способів перетворити ваш дім на витвір мистецтва – панно з керамічної плитки. Ця прикраса може мати безліч видів і форм в залежності від плитки, малюнку та розташування. Де саме можна розмістити панно, яким воно може бути і як його використати у вашому інтер’єрі? Розповідаємо. 

Види панно з керамічної плитки

Почнемо з того, що взагалі таке панно. Так зветься частина стіни, підлоги чи стелі, прикрашена малюнком чи оздоблена орнаментом. Малюнок можна нанести прямо на поверхню або повісити розписаний холст без рами та каркасу – і це також буде панно. Але в разі використання такого матеріалу, як плитка панно на стіну отримує об’єм і відразу відчувається цілісною частиною дизайну оселі. 

На плитці вже давно не малюють руками. Візерунок наносять за допомогою лазерного принтера – спочатку на папір, потім прикладають до плитки та нагрівають. За температури до 800 градусів папір вигорає, а принт залишається на поверхні

Залежно від конфігурації плитки панно бувають:

  1. Одноплиткові. Це найпростіший спосіб створити керамічне панно на стіну чи підлогу. Суцільний малюнок на одній великій плитці – вже готове оздоблення для стіни чи підлоги, але зазвичай її комбінують із іншими плитками меншого розміру.
  2. З декількох плиток. Зазвичай це плитки з орнаментом, який можна скласти в єдиний малюнок у різних комбінаціях. Такі панно можна робити будь-якого розміру – в залежності від площі поверхні та ваших бажань. Нерідко в такому форматі створюють панно на підлогу з керамічної плитки.
  3. Композиції. Це цільні малюнки, що складаються з кількох плиток, як пазли. Композиція – такий самий готовий елемент декору, як одноплиткові панно. Але за рахунок розділення на різні плитки вона може бути більшого розміру та вигідніше виглядає на великих стінах.
  4. Мозаїчні панно. Мозаїка – це викладання довільного чи заздалегідь продуманого зображення з невеликих плиток, інколи – з плиток неправильної форми, різних форм чи розмірів.

На практиці таке рішення виглядає неймовірно красиво.

Особливості панно з мозаїки

Про мозаїку варто розказати окремо. Такі панно потребують справді креативного підходу. Це чиста творчість, і результат буде залежати від дизайнера та майстра. Панно можна викласти, як уже зрозуміло, на будь-якій рівній та підготовленій поверхні. За розміщенням в квартирі найчастіше бувають:

  • кухонні панно. Це зазвичай щось ненав’язливе, не дуже велике одноплиткове або орнамент. Часто зустрічається на фартусі;
  • керамічна плитка панно у вітальні чи спальні. Тут можна дати волю фантазії, вибрати композиційне панно на стіні чи підлозі;
  • панно з плитки у ванну. Так як у санвузлі плитка – найпопулярніший матеріал, у вас є безліч варіантів щодо місця та виду панно. Будьте обережні з розмірами. Найчастіше чим менше приміщення, тим менша площа малюнка йому пасує.

Колір панно, до речі, теж залежить від зони розташування. Скажімо, кухня «любить» відтінки коричневого та червоного, який збуджує апетит. У холлі краще притримуватися нейтральних або спокійних відтінків. Ванна кімната – чудове місце для білого та відтінків синього з зеленим. 

Панно плитка у ванну: які є нюанси

Панно найчастіше зустрічається у ванній. Однак, щоб воно там дійсно виграшно виглядало слід дотримуватися кількох правил. 

  1. Пам’ятайте про розміри. У невелику ванну на стіну краще помістити одноплиткове панно чи трохи орнаменту. Масивні композиції залиште для великих приміщень. Хоча б тому, що цілісну картину ніщо не повинно закривати.
  2. Мозаїка – безпрограшний варіант, особливо для підлоги. Її плюс у тому, що площа мозаїки залежить від вас. На підлозі вона теж виглядатиме дуже органічно.
  3. Радимо врахувати кольорову палітру панно. Скажімо, використовуючи плитку різних відтінків одного-двох кольорів, можна вкрити мозаїкою цілу стіну. Чим спокійніші кольори і відтінки має плитка панно у ванну, тим більшим воно може бути.

До слова, крім мозаїки у ванній велику популярність має фотопанно і дзеркальне. Останній варіант виглядає особливо вишукано.

Дзеркальні панно, як ще один спосіб оформити ванну 

Великі дзеркала використовують для візуального збільшення розміру приміщення. А дзеркальна плитка – це фактично спосіб зробити ваше дзеркало такого розміру та форми, які ви забажаєте. Панно із дзеркальної плитки додає ванній кімнаті неабиякого лоску. Може воно використовуватися й частково для облаштування підлоги. 

Дзеркальні елементи на мозаїковій підлозі нададуть їй яскравого відблиску та глибини. Подібна плитка може бути такого ж розміру, як мозаїка або досить великою, наприклад, 30х30 см і навіть більше. Єдиний мінус такого типу панно – складність у догляді. На ньому видно всі засохлі краплі води, чи сліди від пальців.

Критерії вибору плитки панно

Керамічне панно для ванної чи будь-якої іншої кімнати вибирають за розміром такольором. Ми ж радимо звертати увагу ще й на бренд.

  1. Виробники. Не всі займаються панно, але багато варіантів є у Котто Кераміка, Paradyz і Cersanit. Гарний вибір є й у польського виробника Opoczno.
  2. Розмір. Для великих санвузлів чи іншого типу приміщень пасує будь-яке панно, а от з компактною площею варто бути обережними. Інколи доречно обійтися лише двома, трьома плиточками. 
  3. Колір. Кольорова гама напряму залежить від тонів в яких оздоблене все приміщення, але є декілька нюансів: панно має бути насиченішим від основної плитки. Чим менша площа, тим світліші відтінки слід вибирати. Стильно виглядає панно, яке “перегукується” з кольором меблів, дверей чи підлоги. 

Купити плитку панно можна у нашому інтернет-магазині Лео Кераміка. Ми співпрацюємо з кращими брендами, які мають відмінні відгуки. Пропонуємо демократичну вартість на всю продукцію та часто влаштовуємо знижки, які роблять ціну ще лояльнішою. Можна замовити доставка товару у будь-яке місто України.

facebook