logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Оформлення приміщення в рустикальному стилі

  • Оформлення приміщення в рустикальному стилі - Зображення

Хорошим контрастом для модернізованого сучасного інтер'єру є рустикальний стиль. Такий напрямок переважно спрямований на створення абсолютно екологічного простору. Для того, щоб краще зрозуміти, що це за напрямок, необхідно згадати як виглядали будинки у предків до появи синтетичних матеріалів та їхньої промислової обробки. У цьому стилі переважають холодні тони та натуральні матеріали, такі як дерево та камінь. Головною відмінністю цього напряму є те, що всі матеріали, які використовуються для створення інтер'єру, не шліфуються або штучно зістарюються. Вся сировина має залишитися у максимально первинному вигляді.

Що таке рустикальний стиль: п'ять характерних рис

Рустикальний стиль дехто називає сільським, деяким він нагадує кантрі. Одні скажуть, що це дуже домашній та затишний інтер'єр, інші назвуть його агресивним. Відгуки різні. Зрозуміти, як він виглядає, можна якщо уявити шале, десь в Альпах. Або шикарний заміський будинок мисливця, прикрашений опудалами та шкурами тварин. У сучаснішій інтерпретації опудал немає. Проте є кілька інших речей, без яких рустикальний стиль неможливий.

  1. Дерево. Його має бути дуже багато: на підлозі, на стінках, на стелі. Всі меблі також повинні бути дерев'яними. Далі у статті розповімо, як вони мають виглядати.
  2. Камінь. Цегла, пісковик, сланець, які не обробляли. У жодному разі не використовують мармур.
  3. Вогонь. Якщо немає можливості встановити камін, тоді повинні бути свічки, свічники або гасові лампи. В ідеалі, звичайно, справжній камін.
  4. Приглушене світло. У такому інтер'єрі добре виглядають старовинні люстри зі свічниками або щось штучно зістарене. Плафон може бути металевим та потертим або з імітацією іржі. Лампочки лише звичайні, розжарювання.
  5. Шкіра тварин. Не обов'язково вбивати ведмедя. Можна купити декоративну овечу шкуру, і цього буде цілком достатньо.

Також, не забувайте про пледи та подушки, можна придбати вовняні. Головне щоб не було жодних блискучих та кольорових елементів.

Які кольори та матеріали переважають у рустикальному стилі?

Якщо ви хочете створити в приміщенні інтер'єр в рустикальному стилі, тоді особливу увагу варто приділити відтінкам, які в ньому переважатимуть. У цьому напрямку переважають такі кольори, як:

  • коричневий та всі відтінки дерева;
  • гірчичний, пісочний та сірий;
  • темно-зелений.

Тони повинні бути максимально природними, всі поєднання кольорів разом повинні створювати нейтральне оформлення. Категорично заборонені яскраві акценти, такі як рожевий, яскраво-червоний, фіолетовий тощо.

Є суворі обмеження щодо вибору матеріалів. Щоб створити рустикальний дизайн, необхідно використовувати все натуральне або наближене до нього. Це природний камінь та дерево, жодного пластику та синтетики.

  1. Натуральна деревина має бути з природними тріщинами, нерівною поверхнею, в жодному разі не відшліфована. Оскільки саме такі неточності створюють рустикальний стиль в інтер'єрі.
  2. Також з деревини можна зробити стелю та підлогу. Тут важливе правильне поєднання відтінків. Підлоги можна виконувати на один тон темніше, ніж стеля.
  3. Оскільки для цього стилю не характерне яскраве освітлення, краще робити вибір на користь світлих матеріалів.
  4. Оббивки допомагають підкреслити рустикальний стиль в інтер'єрі будинку. В основному використовують тканини з натуральної сировини, такої як льон, бавовна і мішковина.

Якщо є бажання зробити підлогу з плитки, тоді вибирайте ту, що імітує дерево і має грубий необтесаний вигляд. Жодного глянцю, тільки матова поверхня.

Як підібрати меблі та декор для рустикального стилю

Меблі в рустикальному стилі створюють особливу атмосферу, саме тому їхньому вибору приділяється велика увага. Кімната має бути обставлена меблевими предметами з товстої та міцної деревини. Для такого напрямку характерне використання великих диванів, ліжок, столів та крісел. Ніжки меблів повинні бути масивними, м'яку оббивку краще підбирати на кілька тонів темніше чи світліше.

Рустикальний стиль меблів характеризується великою кількістю візерунків та різьблення. Це дозволяє надати інтер'єру індивідуальності. Обов'язково в кімнаті повинна зберігатися максимальна кількість вільного простору. Меблів не повинно бути багато і всі предмети повинні гармонійно доповнювати один одного, створюючи цілісний інтер'єр.

Створити відповідну атмосферу можна за допомогою відповідного декору. Він не особливо відповідає сучасній моді та трендам, оскільки більше орієнтований на екологічність та старовинність.

Для декорування використовують:

  • плетені короби;
  • вовняні хустки;
  • розписні коври;
  • старовинні скрині;
  • камін.

Для такого інтер'єру характерне оформлення за допомогою великої кількості старовинного посуду. Тут неприйнятне розставляння акцентів за допомогою фотошпалер або картин і яскравого орнаменту. Ковані сходи та дзеркала допомагають створити затишну атмосферу та додати нотки сучасності.

Як правило, освітлення у рустикальному стилі представлене у вигляді вогню. Вогонь від каміна дозволяє створити приємне освітлення. Якщо ж його немає, звичайно ж треба подбати про штучне світло.

  1. Люстра має бути в тій самій стилістиці, що і весь інтер'єр: плафон з дерева, металу або текстилю.
  2. На столах чи тумбочках можна встановити невеликі торшер-levelи.
  3. Усі світильники повинні бути виконані у спокійних тонах, щоб не порушувати переважний дизайн.

Купити плитку, сантехніку, оздоблювальні матеріали або декор для дому можна в інтернет-магазині Лео Кераміка. На сайті є багато різних категорій товару від перевірених виробників. У нас найкраще поєднання ціни та якості. Завдяки зручним фільтрам можна шукати товар за вартістю (від дешевої), за кольором, розміром та виглядом. Можна замовити доставку до будь-якого міста України.

facebook