logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Основний тренд 2021 року — стильний дизайн кухні-студії

  • Основний тренд 2021 року — стильний дизайн кухні-студії - Зображення

Основний тренд 2021 року — стильний дизайн кухні-студії

Кухня-студія стає все більш популярним рішенням, яке дає змогу створити простору й комфортну зону вітальні навіть у невеликій квартирі. Варто відокремити функціональний простір обох інтер’єрів, щоби взаємне поєднання кухні та вітальні не порушило характер кімнат. Сьогодні мова піде про дизайн кухні-студії, адже це приміщення поєднуватиме два основні простори — кухню та вітальню.

ДИЗАЙН КУХНІ-СТУДІЇ В КВАРТИРІ: ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ

Насамперед  поговоримо про переваги:

  1. Найбільша перевага такого рішення — це простір, який ми отримуємо. Ще кілька десятків років тому українські кухні асоціювались із темними та тісними кімнатами. Тож не дивно, що сучасні власники будинків жадають отримати більше простору і вибирають дизайн кухні-студії. На кухні, що поєднана з вітальнею, ми не будемо вдарятися ліктями об побутову техніку, не буде жодних проблем, якщо члени сім’ї захочуть разом приготувати сімейну вечерю.
  2. На такій кухні простіше відокремити зони, наприклад, для приготування, зберігання та приготування продуктів. Також простіше з’єднати кухню з їдальнею, яка зазвичай проектується на межі між вітальнею та мінікухнею.
  3. Сучасний дизайн кухні-студії дає змогу нам не бути ізольованими від членів сім’ї та гостей під час приготування їжі. Готуючи, ми можемо одночасно доглядати за дітьми та спілкуватися з друзями.

НЕДОЛІКИ:

  1. Мабуть, найбільшим недоліком є той факт, що на повністю відкритій кухні все видно. А всі ми знаємо, як мало потрібно, щоби створити безлад на кухні. Звичайно, сьогодні дещо простіше, оскільки в нас є посудомийні машини, але ви все одно повинні бути дуже обережними, щоби гості не побачили раковину, у якій повно брудного посуду.
  2. Другим аргументом є запах страв під час приготування, що поширюється всією квартирою. На щастя, технологія рухається вперед, і ми маємо все більше й більше ефективних витяжок та очищувачів повітря для протидії неприємним запахам.

Ідея вирішення принаймні деяких із цих проблем полягає лише в частковому відкритті кухні до вітальні. Це можна реалізувати кількома способами:

  • проектування зони на Г-подібному плані так, щоби кухня знаходилася на меншій відстані, тобто в поглибленні;
  • частина кухні відокремлена перегородкою або меблями (з боку кухні можуть бути шафи та побутова техніка, а від вітальні — наприклад, полиці для книжок);
  • можна відокремити кухню від вітальні стіною, за якою ховаємо півострів або кухонний острів. З боку вітальні ви можете влаштувати стіл для швидкого харчування.

ІНТЕР’ЄР КУХНІ СТУДІЇ: ЯК ОРГАНІЗУВАТИ ЗОНУВАННЯ

Існує кілька способів, як розділити ці дві кімнати. Завдяки цьому ми відразу помітимо, де починається кухня, а де саме вітальня. Такі рішення включають:

  1. Кухонний острів є найпопулярнішим способом відокремити вітальню й кухню один від одного. Зазвичай це острів із табуретками, розміщеними зі сторони вітальні, на яких можна зручно розташуватися. У такий спосіб з одного боку ми зазвичай їмо швидку їжу, тоді як збоку кухні можемо її успішно приготувати, оскільки кухонний острів дуже часто обладнаний кухонною технікою або принаймні робочою поверхнею.
  2. Кухонний бар — це своєрідний острів, який, проте, щільно прилягає до однієї стіни. Найчастіше використовується подібний дизайн кухні-студії у квартирі невеликої квадратури.
  3. Різний колір стін — кухня від вітальні може бути відокремлена різним кольором стін. Достатньо ввести невелику різницю у відтінку, щоби позначити межу між кімнатами. Звичайно, перехід буде чіткішим, якщо пофарбувавши стіни в контрастні кольори.
  4. Інший тип підлоги — якщо ви хочете відокремити вітальню від кухні, можна вибрати зовсім інший тип підлогового покриття. Для підлоги у вітальні вибираємо паркет або ламінат, а на кухню — плитку.
  5. Різний декор — влаштовуючи всю квартиру чи будинок, ми зазвичай хочемо ввести один або принаймні дуже схожий стиль. Однак, якщо кухня з вітальнею оформлені в різних стилях, межу між кімнатами можна відчути відразу.

ІНТЕР’ЄР КУХНІ-СТУДІЇ В РІЗНИХ СТИЛЯХ

СУЧАСНІ НАПРЯМКИ

Вітальня з влаштованою у такий спосіб кухнею зазвичай витримана в подібному тоні. Яскраві або контрастні кольори зберігаються. Кухонні меблі позбавлені традиційних різців та ручок. Натомість шухляди відкриваються одним дотиком, звичайно, після попереднього встановлення відповідної системи.

СКАНДИНАВСЬКИЙ СТИЛЬ

У цьому поєднанні приміщень вітається скандинавський стиль. Кухня з вітальнею в скандинавському стилі відрізняється не тільки домінуванням білого або кремового кольорів. Цей тип композиції часто порушується чорними аксесуарами, а також меблями, обробленими натуральним деревом. Дизайн кухні-студії створює гармонійне ціле. Природні матеріали, а також спокійні кольори означають, що ми маємо справу з яскравим, просторим та впорядкованим інтер’єром.

КУХНЯ-СТУДІЯ: ДИЗАЙН У ТРАДИЦІЙНОМУ СТИЛІ

Вітальня з кухнею, оформлена в традиційному стилі, може приховувати сюрпризи. Меблі з масиву дерева достатньо об’ємної форми, безумовно, будуть виглядати краще в кімнатах із більшими розмірами, ніж у тісних кухнях. Тому кухня-студія з таким декором може допомогти уникнути відчуття надмірної пригніченості. Тут особливо важливе освітлення кухні-студії. Його повинно бути достатньо, як природного, так і штучного.

ПІДСУМОК

Поєднання кухні та вітальні дає безліч цікавих можливостей, завдяки яким квартира може отримати зовсім інший характер. Якщо ви хочете відійти від традиційних рішень, сучасний дизайн кухні-студії стане приємною метаморфозою.

facebook