logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Особливості поєднання зеленого кольору в інтер'єрі

  • Особливості поєднання зеленого кольору в інтер'єрі - Зображення

Облаштовуючи будинок, багато хто вагається з вибором головного кольору. Монотонні бежеві та сірі інтер'єри, які настільки популярні, подобаються не всім. Іноді хочеться чогось яскравішого та оригінальнішого. Багато хто зупиняється на зеленому кольорі. Сам собою цей відтінок асоціюється з позитивними емоціями, літом і зеленню. Кожен колір має свій психо-емоційний аналіз, і зелений характеризується такими словами, як свіжість, здоров'я, відпочинок, спокій та безпека. Психологи кажуть, що в інтер'єрі він чудово впливає на психіку, заспокоює, налаштовує на позитивний настрій. Якщо ви хочете створити стильний та сучасний дизайн, де переважає зелений, тоді варто вивчити поєднання зеленого кольору в інтер'єрі.

Популярні види зеленого кольору та їхнє поєднання з іншими відтінками

Достатньо просто дізнатися, з яким кольором поєднується зелений в інтер'єрі. В Інтернеті представлено багато палітр та цікавих рішень.

Якщо мова про занадто темний зелений, тоді поєднувати його потрібно зі світлими відтінками. Якщо наближений до салатового, тоді поєднувати його краще із темними тонами. Такі комбінації допоможуть створити контраст. Для того, щоб краще зрозуміти, які кольори поєднуються із зеленим в інтер'єрі, необхідно детальніше ознайомитися з основними його видами:

  • класичний зелений. Він послаблює вплив на нервову систему, що допомагає повноцінно відпочити після трудових буднів. Поєднувати його краще з пастельними кольорами, а ще світло-жовтим, приглушеним синім або червоним, коричневим та сірим;
  • темно-зелений. Цей відтінок характеризується насиченістю, тому його легко можна використовувати як базовий. Хорошим варіантом буде поєднання бежевого та зеленого в інтер'єрі. Така комбінація допоможе створити контраст у кімнаті. Особливу увагу необхідно звернути на поєднання дерева та зеленого відтінку. Такий варіант вважається класичним та найбільш виграшним;
  • салатовий. Для тих, хто хоче створити в кімнаті теплішу атмосферу, варто звертати увагу саме на салатовий. У комбінації з лимонним та коричневим кольором, він надає приміщенню яскравості та візуально розширює простір;
  • оливковий. Дуже цікавий та неймовірно популярний відтінок, який дозволяє створити незвичайний та сучасний дизайн. Найкращим варіантом буде поєднання сірого та зеленого в інтер'єрі. Це поєднання доречне як до стін, так і до меблів;
  • м'ятний. Для створення спокійнішої обстановки можна використовувати м'ятний колір. Він допоможе надати кімнаті спокою та гармонії. Поєднувати м'який відтінок краще з білим, рожевим та персиковим кольором.

Не варто поєднувати зелений із рожевим або кольором фуксія. У минулих літніх сезонах мікс цих кольорів можна було зустріти в одязі від модних дизайнерів. Але це занадто екстравагантне рішення, яке вдома дуже швидко набридне.

Підбираємо різновид зеленого до конкретної кімнати

Має значення й тип кімнати. Поєднання із зеленим в інтер'єрі виглядає по-різному в різних приміщеннях. Ось що ми рекомендуємо:

  1. Вітальня. Саме тут збирається для відпочинку не лише вся родина, а й гості. Ідеальним рішенням стане оливковий відтінок чи темно зелений. Він додасть залу затишку та комфорту. Такий відтінок добре виглядає у поєднанні з дерев'яними предметами та світлим або кавовим текстилем: килимами, шторами та подушками.
  2. Спальня. Поєднання зеленого кольору в інтер'єрі спальні може бути різним залежно від вашого смаку. Якщо ви хочете, щоб спальня виглядала яскраво і барвисто, тоді варто вибирати салатовий колір і поєднувати його з жовтим або блакитним. Але зазвичай всі хочуть чогось більш нейтрального, тому вибирають або дуже насичений зелений приглушений, або світлий ближче до оливкового.
  3. Кухня. Поєднання зеленого кольору в інтер'єрі кухні допомагає покращити травлення, сприяє гарному апетиту. Оптимальним варіантом буде яскраво зелений. Поєднувати його краще з жовтим або помаранчевим відтінком. Така комбінація здатна надати кухні насиченості, зробити її світлішою та просторішою.
  4. Дитяча. У дитячій зелений неймовірно популярний і має чудові відгуки. Він підходить і хлопчикам, і дівчаткам, позитивно впливає на дітей і не дратує їх. Вибирайте будь-який відтінок зеленого і не помилитеся.
  5. Ванна. Світло зелений відмінно виглядатиме з білою сантехнікою. Темно-зелений чудово поєднується з коричневими шафками та пісочною раковиною.

Особливу увагу при оформленні інтер'єру необхідно приділяти деталям і правильно розставляти акценти. Наприклад, якщо кімната виконана в яскравих кольорах, тоді кращим варіантом буде розміщення меблів, які виконані в темному або нейтральному кольорі. Такий контраст допоможе сприймати простір як гармонійну цілісність.

Зелений колір у різних інтер'єрних рішеннях

Зелений вдало виглядає у багатьох інтер'єрних стилях. Розглянемо докладніше найпопулярніші варіанти дизайну:

  1. Еклектика. Дуже складний інтер'єрний стиль на любителя, але для фанатів зеленого це саме воно. Його тут можна використовувати як у меблях, так і на стінках. Але потрібно обережно підбирати відтінки. Найкраще підходять темні та приглушені тони.
  2. Loft. Зелений доречний й у цьому брутальному стилі. Він чудово поєднується з металом, деревом та цеглою. Зелений асоціюється із зеленню та надає кімнаті свіжості.
  3. Класичний. Зелені гобелени чи масивний дерев'яний стілець із зеленою оббивкою – це все вічна класика. Поєднання кольорів із зеленим в інтер'єрі виконаному в сучасній класиці теж доречні.
  4. Скандинавський. Смарагдово зелений диван, або оливкові штори – все це притаманне такому інтер'єру.
  5. Еко-стиль. Дуже популярний і його можна ідентифікувати за натуральними матеріалами та природними кольорами. Зелений серед них.

Купити плитку, сантехніку, декор та багато інших товарів для дому та ремонту можна в інтернет-магазині “Лео Кераміка”. Ми пропонуємо лише якісну продукцію від надійних виробників за недорогою вартістю. Завдяки зручним фільтрам ви можете шукати товари за ціною, кольором, розміром тощо. Можливо замовити дешеву доставку в будь-яке місто України.

facebook