logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Підсвітка на кухню: ідеї та технічні новинки 2022

  • Підсвітка на кухню: ідеї та технічні новинки 2022 - Зображення

Вибрати світильники для кухні досить складно. Адже освітлення у цьому приміщенні має виконувати одразу кілька функцій. По-перше, воно має забезпечувати комфорт під час їди — світло від ламп не повинне відбивати апетит і псувати зовнішній вигляд продуктів. А по-друге, освітлення необхідне для приготування їжі та підсвітки робочої зони. Тому підсвітка на кухню має бути одночасно і функціональною, і декоративною.

Тип освітлення для кухні

Незалежно від локалізації освітлювальних приладів, перше, що потрібно враховувати під час організації освітлення на кухні – це лампи. В цілому, всі джерела світла можна розділити на 3 основних види:

  1. Лампи розжарювання. Це досить класичний, але водночас застарілий варіант. Ці лампи коштують дуже дешево, але є недовговічними та не економними. Також вони дуже швидко гріються, тому така підсвітка на кухню - не найкращий варіант через велику кількість в навколишньому середовищі значної кількості пари і бризок. Трохи кращими характеристиками відрізняються галогенні моделі — у їхній колбі знаходиться буферний газ. Однак вони відрізняються досить обмеженою сферою використання.
  2. Люмінісцентні лампи. Такий різновид також часто називають енергоощадними лампами, адже вони споживають досить мало електроенергії. Ще вони мають великий ресурс служби. Проте вартість таких виробів досить висока, а їхнє встановлення можливе далеко не в кожен світильник. Серед інших недоліків – складність у підключенні димера та швидкий вихід з ладу при частому вмиканні/вимкненні.
  3. Світлодіодні лампи. Якщо вам потрібне ідеальна кухонна підсвітка - віддайте перевагу Led-світильникам. Вони відрізняються підвищеною економністю та тривалим терміном служби, на який до того ж не впливає періодичність вмикання. Серед інших переваг такої підсвітки - високий рівень безпеки, адже світлодіодні лампи не б'ються, практично не гріються, не вимагають високої напруги. У їхньому складі немає агресивних компонентів. Та й купити такі моделі можна недорого.

Підсвітка для кухні має підбиратися також з урахуванням колірної температури світлового потоку. Так, для житлових кімнат краще замовити моделі одного кольору, але в кухні допускається поєднання різних типів. Наприклад, найкращим варіантом для обідньої зони стане застосування ламп теплого тону (показник колірної температури - в районі 3000 К). Вони чудово допомагають розслабитися і налаштовують на приємне проведення часу за сімейним столом. Водночас оптимальним варіантом підсвітки робочої зони буде нейтральне світло (на рівні 4200 К), також можна віддати перевагу яскравому холодному світлу (в районі 5000 К). Такі тони стимулюють активну діяльність і більш точно передають колір продуктів, а це відіграє важливу роль за їх кухонної роботи.


Тип освітлення: варіанти для підсвітки кухні

Підсвітка кухні може організовуватися абсолютно різними методами та способами. Щоб розібратися в різноманітті типів освітлення, слід розділити всі світильники на різні типи:

  • Підвісні. На кухні цілком гармонійно можуть виглядати як великі класичні люстри, так і маленькі моделі абажурів або цілі світлові панелі, що складаються з серії маленьких лампочок. Досить популярні також окремі лампи, які підвішуються на шнурі на будь-якій висоті (залежить від фантазії та дизайнерських особливостей). Такий тип освітлення часто використовують над столом або барною стійкою.
  • Накладні. До цієї групи потрапляють компактні люстри, які мають плоску форму і кріпляться безпосередньо на стелю. Також це можуть бути світлові панелі. Всі ці моделі забезпечують основне чи локальне освітлення над певними зонами.
  • Точкові. Це маленькі моделі - вони врізаються в стелю, кріпляться на неї як накладки або встановлюються на маленьку ніжку на шарнірах (створюють спрямований світловий потік). Точкові лампочки підходять для застосування як локального або декоративного освітлення.
  • Вбудовувані моделі. Ці вироби встановлюють безпосередньо в кухонні меблі. Підсвітка на кухні під шафами організовується за допомогою таких моделей. Вони можуть мати вигляд точкових лампочок, накладних панелей, LED-стрічок тощо.
  • Периферійна підсвітка. Такі моделі освітлення дозволяють зробити акцент на різних деталях інтер'єру, наприклад, на цоколі кухонної шафи або гарній стільниці, викладеній з цікавої плитки, ніші та ін. Організовується така світлодіодна підсвітка для кухні за допомогою діодних смужок або точкових лампочок.

Автоматична підсвітка для кухні: види

Підсвітка робочої зони кухні так само як і загальне освітлення може організовуватися за допомогою автоматичних моделей, що керуються датчиками різного типу:

  1. Датчик звуку. Вони можуть реагувати на звук дверей, що відмикаються, або сплеску долонь.
  2. Датчик руху. Підсвітка для кухні з датчиком руху - це дуже популярний варіант, який є досить простим у монтажі та налаштуванні, а також доступним за ціною. Він функціонує так: датчик реагує на рух меблевих дверцят або інші перешкоди.
  3. Датчик освітленості. Цей варіант може принести вагому користь у плані комфорту, він автоматично підлаштовує кількість і рівень світла в залежності від погодних умов та часу доби.

Автоматичне освітлення функціонує від загальної електромережі – під час монтажу можна підключати всю систему безпосередньо до кухонної проводки. Також можна зробити кілька розеток прихованого типу та використовувати їх для підключення блоку живлення. Завдяки цьому візуально у вас буде підсвітка для кухні без розетки.

Непоганою альтернативою автоматичному освітленню стане сенсорна підсвітка для кухні. У цьому випадку процес увімкнення/вимкнення світла регулюється натисканням на сенсорний вимикач, у темний час доби підсвічується місце дотику.

Інтернет-магазин Лео Кераміка пропонує широкий вибір люстр, настінних світильників, моделей точкового освітлення, трекового освітлення та різноманітної фурнітури для облаштування освітлення на кухні та інших приміщеннях або за їх межами.

У нас можна замовити моделі для освітлення від найкращих виробників за доступною вартістю, і це підтверджують численні відгуки. Здійснюємо доставку по всій території України Новою Поштою. Відправимо ваші замовлення у Львів, Київ, Івано-Франківськ, Ужгород, Вінницю, Запоріжжя та інші населені пункти. У багатьох містах можливе самовивезення.

facebook