logo-mobile-leoceramika

Сучасний дизайн вітальні, який він?

  • Сучасний дизайн вітальні, який він? - Зображення

Зробити якісний та гарний ремонт у вітальні дуже важливо, адже тут родина проводить найбільше часу. Вітальня, в першу чергу, душа та обличчя будинку, тому треба досить ретельно підходити до її дизайну, враховувати всі дрібнички інтер'єру й орієнтуватися в трендах. Це не просте завдання тому, що цю кімнату часто поєднують з іншими зонами. В маленьких квартирах вітальня слугує спальнею чи робочим місцем, у квартирі-студії часто є ще й їдальнею. Сучасний дизайн вітальні необхідно обирати не лише з урахуванням побажань щодо стилю, а й відштовхуючись від майбутньої функціональності приміщення.

Сучасний дизайн вітальні та його особливості 

Сучасний інтер'єр вітальні може виглядати дуже по-різному. Все залежить від того, які кольори вибрати та якому стилю надати перевагу. Та все ж якісна організація простору вимагає дотримання певних базових правил. І ось, що рекомендують професійні дизайнери: 

  1. Багато світла. Якщо немає панорамних вікон подбайте про велику кількість штучного освітлення та підсвіток.
  2. Відсутність перегородок. Сучасний ремонт вітальні не потребує перестінків, які будуть обмежувати простір. Розділити вітальню з кухнею, чи виділити окремі зони можна з допомогою шпалер, меблів або скляних конструкцій.
  3. Вільний простір. Мінімалізм є найбільш популярним у створенні сучасного інтер'єру. Щоб дотримуватись цього правила необхідно обирати такі речі, які будуть виконувати як декоративну, так і функціональну роль. В якості декору варто звернути увагу на цікаві подушки, картини, вази, декоративні килимки тощо.
  4. Пастельні кольори в якості основи. Світлий колір стін, стелі та підлоги допомагає візуально збільшити площу кімнати. Також такий інтер'єр досить дружній до насичених кольорів, якими можна вдало розбавити простір.
  5. Екологічність. Це стосується всіх складових кімнати — меблів, які мають бути виготовлені зі справжньої деревини, скла та металів. 

В ідеалі і тканина використана для оббивки має бути з натурального екологічного текстилю. Все це дозволяє легко, без додаткових зусиль доглядати за речами та створити дійсно стильний і сучасний ремонт залу.

Популярні стилі для застосування у вітальні

Дизайнерами пропонуються різноманітні стильові рішення. Користуючись ними ви можете підібрати найбільш влучний інтер'єр для вітальні кімнати, який цілком відповідатиме всім вашим побажанням. Найбільш популярними на сьогодні стилями вважають:

  • класичний;
  • лофт;
  • скандинавський;
  • мінімалізм;
  • хай тек.

Дизайн вітальні сучасна класика дозволяє поєднати всі вищезгадані побажання з приводу оформлення, природних матеріалів та концептуальних планувань. Цей стиль вдало підійде для квартири і будинку, створить сувору та дещо аристократичну обстановку.

Для квартир-студій краще обирати мінімалізм. Сучасна вітальня в стилі мінімалізм може поєднувати одразу кілька зон: кухню, їдальню, відпочинкову, чи робочу зони і при цьому простір не виглядатиме захаращено. Дизайн вітальні з каміном можна продумати як у класичному стилі, так і в сучасному Лофт. Вогонь вдало поєднується з деревиною, камінням та іншими натуральними матеріалами, що притаманні такому інтер'єру. . 

Дизайн вітальні в темних чи світлих тонах?

Світла чи темна кольорова гама? Особливо важко вибрати, якщо подобаються обидва варіанти. Підходьте до даного питання з урахуванням різноманітних технічних нюансів, як от площа, наявність природного світла тощо. 

Світлі тони частіше обирають для кімнат з невеликою площею, які завдяки цим кольорам візуально здаються більшими. Щоб позбутися ефекту стерильності дизайнерами було запропоновано поєднувати білий колір з його більш теплими відтінками, а також додавати багато яскравих акцентів. Пісочний, бежевий, оливковий, світло сірий — всі ці кольори вважаються універсальними для віталень. 

Темні відтінки надають кімнаті витриманості та інколи брутальності. Ідеї дизайну вітальні з темними відтінками зеленого чи коричневого підійдуть не всім. Вони вдалі в тому випадку, якщо вікна кімнати розташовані з сонячної сторони і можуть забезпечити її необхідною кількістю світла. Темні кольори більше підходять для просторих кімнат, а ще більше для приміщень з великими панорамними вікнами. 

Стилізація стін, стелі і підлоги

Вітальня не така вимоглива кімната, як ванна чи кухня, в яких підвищений рівень вологості і часті зміни температурного режиму. Дизайн вітальні в сучасному стилі — вільний для фантазії і повністю залежить від уподобань мешканців будинку та площі приміщення.

  1. Оздоблювати підлогу краще натуральним деревом, паркетом, паркетними дошками, кермогранітом, мармуром чи ковроліном. Покриття повинно “перегукуватися” з кольором меблів або шторами. Вдалим рішенням буде комбінація матеріалів, для прикладу, поєднати паркету з однотонним килимом. 
  2. Для стін все частіше обирають шпалери та дерев'яні декоративні панелі різного розміру. Не втрачає актуальності й просто пофарбована поверхня.
  3. Натяжні та підвісні стелі — ще один тренд, який з року в рік залишається популярним. 

Натяжна стеля дозволяє зробити кімнату візуально більшою та поекспериментувати з освітленням.

Освітлення вітальні

Основним та привертаючим увагу елементом декору стане вишукана оригінальна люстра або світильники для стелі. Це найбільш влучна ідея інтер'єру, якщо ви дотримуєтесь класичного, скандинавського, лофт чи прованського стилів. Якщо потрібно зекономити простір, то зверніть увагу на більш мінімалістичні варіанти, такі як вбудовані стельові світильники. Вони розміщуються під натяжною стелею або гіпсокартонними панелями.

У блозі Лео Кераміка ви знайдете ще більше ідей, порад та лайфхаків для грамотного облаштування домівки. Також у нашому інтернет-магазині можна купити товари для дому та ремонту за демократичною вартістю. Замовити доставку продукції можна у будь-який регіон України. На сайті вказані актуальні ціни, інформація про наявність товару, знижки, а також відгуки інших клієнтів.

facebook